مخالفان و موافقان زیادی دارد. برخی میگویند پیکهای نوروزی استرسزاست و بعضیها معتقدند تکلیف مدرسه از پیک بهتر نیست و هیچ جذابیتی برای دانشآموزان ندارد. حالا آموزشوپرورش دست مدارس را تا حدودی باز گذاشته است که هر تکلیفی میخواهند به دانشآموزان مدرسهشان بدهند.
به گزارش گلستان ما، سال 91 آخرین سالی بود که پیک نوروزی به صورت اجباری توزیع شد و از آن سال به بعد بحث توزیع اختیاری پیک نوروزی به میان آمد و حالا برای دومین سال متوالی پیک نوروزی به صورت غیرمتمرکز توزیع خواهد شد.
همچنین وزیر آموزش و پرورش میگوید: «امسال امر تکالیف نوروزی به معلمان و مدارس واگذار میشود، ممکن است یک معلم ابتدایی برای دانشآموزانش تکلیف تعیین کند یا در مدرسه معلمان با همکاری یکدیگر پیک نوروزی را آماده کنند و پیک نوروزی به صورت متمرکز توزیع نخواهد شد.»
دانشآموزان پایتخت بدون پیکنوروزی
مسعود ثقفی، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با فرهیختگان در مورد وضعیت پیکهای نوروزی در تهران میگوید: «امسال هیچگونه پیک نوروزی در تهران توزیع نخواهد شد و هیچ مدرسهای اجازه توزیع پیک نوروزی را ندارد و مدارس باید با توجه به وضعیت دانشآموزان تکلیف نوروزی بدهند.»
او میافزاید: «پارسال نیز این طرح در تهران اجرا شد و هیچ خانواده و دانشآموزی از حذف پیکنوروزی در مدارس تهران شکایت نداشت و امسال هم به همان روال گذشته اجرا خواهد شد، البته پارسال برخی از مدارس پیکهای نوروزی را به دانشآموزان دادند که هیچ ربطی به آموزش و پرورش نداشت، اما طی جلساتی که با مسئولان داشتهایم، قرار بر این است که هیچ مدرسهای پیک نوروزی توزیع نکند.»
قفی در مورد دلیل حذف پیک نوروزی عنوان میکند: «اینکه بسیاری میگویند آموزش و پرورش به دلیل کمبود بودجه پیک نوروزی را حذف کرده، کذب است، زیرا پیک نوروزی به این دلیل که نمیشود مشق نوروزی ثابتی را به تمام دانشآموزان مختلف با فرهنگ و وضعیت متفاوت ارائه داد، حذف شد. در حال حاضر هم مدارس باید با توجه به وضعیت دانشآموزان و شرایط آنها تکالیف نوروزی را بدهند.»
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش تاکید میکند: «تکالیف نوروزی جایگزین بهتری برای پیک نوروزی است و خوشبختانه تاکنون هم شکایتی در این مورد نداشتهایم.»
پیک نوروزی، بهتر از تکلیف
پیک نوروزی به دلیل اینکه مطالب جذابی مانند نقاشی، تست هوش، جدول و... دارد خیلی بهتر و کمضررتر از تکالیف نوروزی است. محمدرضا نیکنژاد، کارشناس آموزش و پرورش با بیان این موضوع به فرهیختگان میگوید: «تکلیفی که بخواهد تعطیلات نوروز را برای دانشآموزان سخت و آنها را اذیت کند، اصلا نمیتواند جایگزین مناسبی برای پیک نوروزی باشد. البته دانشآموزان باید در زمان تعطیلات، حتی تعطیلات تابستان با مدرسه در ارتباط باشند تا از فضای آموزشی خارج نشوند، اما این ارتباط نباید به صورتی باشد که تداعیکننده کلاس درس و آموزشهای جدی باشد.»
او تاکید میکند: «آموزش در مدارس کشور ما به اندازه کافی کسلکننده است، بنابراین نباید این کسالت را به ایام تعطیلی دانشآموزان برد بلکه باید فضای آموزشی را که همراه با سرگرمی است، برای دانشآموزان فراهم کرد و پیک نوروزی به دلیل اینکه نقاشی و مسائل سرگرمکننده داشت خیلی بهتر از تکالیف است. باید تا جایی که میتوانیم آموزش را دلچسب کنیم، نه اینکه دانشآموزان را از مدرسه فراری دهیم.»
نیکنژاد میافزاید: «به نظر من بودن پیک نوروزی خیلی بهتر از نبودن آن است، زیرا همه از عدالت آموزش بهره میبرند و بهطور یکسان در ایام نوروز تکلیف انجام میدهند.» حالا اختلاف نظر درباره اینکه پیک نوروزی برای عید به دانشآموزان ارائه شود یا نه، به مدارس کشیده شده و هر مدرسه یا معلم براساس نظر و تشخیص خود و نه سیاست وزارت آموزش و پرورش، برای نوروز به دانشآموزان تکلیف میدهد./ فرهنگیان
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد